Vesti iz košarke

Partizan dovodi Bruna Kabokla: Na dan novog okršaja sa Crvenom zvezdom dogovoren dolazak novog centra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 19:40
Partizan dovodi Bruna Kabokla: Na dan novog okršaja sa Crvenom zvezdom dogovoren dolazak novog centra Guliver

Neki minut pre početka drugog ovosezonskog večitog derbija sa Crvenom zvezdom, ovog puta u AdmiralBet ABA ligi, kao grom iz vedra neba odjeknula je vest Mozzart sporta da je Partizan dogovorio dolazak Bruna Kabokla u svoju centarsku liniju.

Reprezentativac Brazila i učesnik nedavnog Svetskog prvenstva dolazi kao slobodan igrač, jer posle Mundobasketa nije hteo da se vrati u Veneciju, u koju je stigao iz Ulma, pa je formu održavao igrajući prijateljske mečeveve za Makabi iz Ranane u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Dugo je sportski sektor osvajač poslednjeg izdanja regionalnog takmičenja i drugu sezonu zaredom akter Evrolige tražio pravo rešenje pod koševima, igrača koji bi energijom i atletskim karakteristikama mogao da odmeni Matijasa Lesora i izbor je pao na brazilskog reprezentativca. 

Kaboklo bi trebalo da potpiše ugovor na dve godine, a novina u njegovoj karijeri biće igranje Evrolige. Zato u biografiji ima sedam sezona u NBA, sa preko 100 nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Na Mundobasketu odigrao je sjajnih pet utakmica sa gotovo dabl-dabl prosekom od 16,4 poena i 9,2 uhvaćene lopte, uz 1,4 ukradenih i 1,2 blokirane lopte za prosečni indeks korisnosti 22.