Evroliga

Košarkaši "večitih" protiv Nemaca igraju za ostanak u trci za Top 8, crveno-beli dočekali Kampaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 08:58
Košarkaši "večitih" protiv Nemaca igraju za ostanak u trci za Top 8, crveno-beli dočekali Kampaca MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u 26. kolu Evrolige protiv nemačkih timova Albe i Bajerna i neće imati pravo na kiks ukoliko žele da u preostalih devet kola ostanu u realnoj trci za plasman u Top 8.

Crno-beli večeras od 21.00 čas dočekuju Albu iz Berlina, trenutno su na šestom mestu u elitnom takmičenju sa skorom 13:12 i pobeda bi značila veliki korak prema plej-ofu.

"Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanredno u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju", izjavio je trenr Partizana Željko Obradović.

 

 

Crvena zvezda je dočekala mart i registraciju Fakunda Kampaca. Argentinac će debitovati za crveno-bele u Evroligi možda u pravom momentu, jer će njegov kvalitet i iskustvo možda doprineti da Zvezda od 19.00 časova pobedi Bajern u Minhenu i uključi se u trku za Top 8. 

"Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol, igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom", najavio je Duško Ivanović, trener crveno-belih.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Barselona - Žalgiris 19.00
Bajern - Crvena zvezda 19.00
Panatinaikos - Anadolu Efes 20.00
Monako - Makabi TA 21.00
Partizan - Alba 21.00

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 18.45
Lion - Real Madrid 20.00
Baskonija - Valensija 20.30
Milano - Olimpijakos 20.30