Vesti iz košarke

Uspeh počiva na pametnoj odbrani: Željko Obradović konkretan posle pobede u Francuskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 22:04
Uspeh počiva na pametnoj odbrani: Željko Obradović konkretan posle pobede u Francuskoj Guliver/(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Odbrana je uslov za dobar napad i pobede. To je Željko Obradović nebrojano puta ponovio u karijeri, a igrači Partizana su večeras u Lionu to i demonstrirali u većem delu meča i ubedljivo su savladali Asvel 88:62 u drugom kolu Evrolige.

Jaka odbrana je potpuno "ubila" domaćina, kad se tome doda da su Nando De Kolo i Žofri Lovernj bili i zaustavljeni i nadigrani, drugačiji ishod meča nije ni bio moguć jer su crno-beli mnogo kvalitetniji rival od Francuza. Zato je Obradović i bio kratak posle meča za oficijalni sajt Evrolige.

"Uspeh počiva na našoj pametnoj igri u odbrani. Bitno je da smo održali koncentraciju i imali dovoljno energije. Igrali smo bolje u prvom poluvremenu", rekao je Obradović.

Na pres konferenciji je izneo višpe detalja.

"Startovali smo Evroligu na loš način, pričali smo sa igračima i pokušali da shvatimo kako da igramo Evroligu. Večeras smo startovali dobro, sa mnogo trčanja i dobroj odbrani. Generalno, imali smo veoma dobru utakmicu i mislim da je Asvel bolja ekipa od onoga što je prikazao. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su došli. Nismo očekivali ovako laku utakmicu. Očekivali smo drugačiji meč, pričali smo o svemu, pogotovo nakon meča Asvela i Crvene zvezde. Ovo je opasno po nas, jer na ovakvim mečevima timovi ne moraju da igraju jako u Evroligi".

Slabiji procenti za tri poena nisu bili nešto na šta je Obradović obratio previše pažnje.

"Naravno da je bitno, opet ćemo da počnemo od odbrane. Šutevi koji smo imali, velika većina su bili otvoreni, tako da to nije problem, kada se šutira iz dobrih pozicija onda je sve u redu", zaključio je trener crno-belih.

Zek Ledej je odradio veoma dobra posao i u odbrani i u napadu i bio je igrač utakmice. Imao je samo jedan promašaj iz igre, sedam skokova pride, uz 13 poena imao je indeks korisnosti 27.

"Počeli smo utakmicu dobro, kao i drugo poluvreme. Moramo ovako da nastavimo jer nam teške utakmice tek slede. Ključ je pobede je čvrsta, timska igra. To je naša odlika od kako smo došli u Partizan", rekao je Ledej.