Vesti iz košarke

Ekipa Užica osvojila 3x3 turnir "Mileva Marić Ajntštajn", Uroš Luković MVP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 23:00
Ekipa Užica osvojila 3x3 turnir "Mileva Marić Ajntštajn", Uroš Luković MVP TV Arena sport

Prethodnog vikenda na Novom Beogradu održao se basket 3x3 Open turnir "Mileva Marić Ajntštajn", a nagradni fond iznosio je 120.000 dinara.

Nekadašnji košarkaš Partizana Uroš Luković bio je najzaslužniji za to što su basketaši Užica osvojili ovo takmičenje, savladavši u finalu RusijEkipau istok 21:15, tim koji se u nokaut fazi našao usled odsustva ekipe Džoker iz Sombora. 

Užicani su bili dominantni od pocetka turnira, pošto su na kraju do pehara dosli bez poraza. Ovim događajem zavrsena je sezona basketa na otvorenom, a bio je to peti tunir koji je u poslednje dve nedelje organizovala 3x3 liga.

Za TV Arena sport govorio je i MVP turnira, Uroš Luković, koji je pre svega pohvalio organizaciju samog dođaja. 

"Prvo da se zahvalim organizaotima, svaka čast. Onda da čestitam i saigračima,mislim da smo borbom koju smo prikazali zaslužili prvo mesto. Kada sam počinjao da igram 3x3 mislio sam da će mi biti dosta lakše. Međutim prvih mesec dana je bilo izrazito teško, ali mislim da sam se sada u potpunosti adaptirao".

Svi prisutni tokom manifestacije mogli su da se upoznaju sa takvim sportskim veličinama kakve su reprezentativci Rusije u basketu 3x3 koji su se rado fotografisali s najmlađim posetocima i potpisivali lopte koje je darivao diretkor Arena Channels Group Nebojša Žugić, a sve u svrhu promovisanja ovog sve popularnijeg sporta. 

Organizator Vladimir Vojinović je naglasio da je zadovoljan viđenim, pogotovo što je turnir imao humanitarni karakter.