Vesti iz košarke

Retro stil inspirisan zlatnom generacijom koja je pokorila Evropu pre pola veka: Novi dres košarkaša Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 13:44
Retro stil inspirisan zlatnom generacijom koja je pokorila Evropu pre pola veka: Novi dres košarkaša Zvezde KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda promovisao je nove dresove za nastupajuću sezonu u kojoj igrači trenera Duška Ivanovića imaju visoke ambicije.

Kako je navedeno na sajtu crveno-belih, novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda Meridianbet i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub. Tog 2. aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75.

 

 

Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente.

Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine kada ga je na leđima nosio Duci Simonović, a danas pripada Marku Simonoviću.