Vesti iz košarke

Partizan ima problem, stekne prednost, pa je izgubi: Crno-beli poraženi od Bajerna u borbi za treće mesto u Atini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2023 18:03
Partizan ima problem, stekne prednost, pa je izgubi: Crno-beli poraženi od Bajerna u borbi za treće mesto u Atini MN Press

Pad koncentacije i nekonstantnost su ono što karakteriše igru Partizana uoči starta Evrolige i AdmiralBet Aba lige, što se videlo i u susretu protiv Bajerna u borbi za treće mesto turnira u Atini - 95:99 (22:22, 29:24, 21:28, 23:25).

Crno-beli su dobar deo meča diktirali tempo, igrali dobro, imali čak dvocifrenu prednost i umesto da mirno privedu meč kraju, sve su prosuli.

Sredinom treće deonice u Atini, šampion AdmiralBet Aba lige je imao prednost 72:61, a u poslednjih deset minuta susreta je ušao sa zaostatkom 72:74, a posle tri minuta igre u toj deonici prednost Bavaraca je iznosila 82:76.

Nije služio šut crno-bele, odrbrana je bila slabo pokretljiva i vrlo ranjiva, a čak nije bilo ni neke preterane borbenosti, što je možda i razumljivo jer se igralo u gotovo praznoj dvorani, ali je činjenica da tim Željka Obradovića još nije pronašao formu.

Mogli su crno-beli da obezbede produžetak, ali su u finišu meča iz dva napada bili neprecizni u šutu za tri poena i treće mesto na turniru u Atini je pripalo nemačkoj ekipi.

"Bio je ovo vrlo koristan turnir za nas pred početak sezone naredne nedelje. Imali smo priliku da vidimo u kakvoj smo formi i sve je manje-više jasno za nas pred start u takmičarskim mečevima", rekao je posle meča trener Partizana Željko Obradović