ABA liga

Partizan otišao na turnir u Atini: U avionu nije bilo povređenog Ponitke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 13:26
Partizan otišao na turnir u Atini: U avionu nije bilo povređenog Ponitke MN Press

Košarkaši Partizana otputovali su danas u Atini, gde ih narednih dana čekaju jake provere u sklopu priprema za sledeću sezonu, ali trener Željko Obradović nije mogao da povede kompletan sastav.

U Beogradu je ostao Mateuš Ponitka, a reprezentativac Poljske poslednji turnir tog tipa pre dolazećih takmičarskih obaveza crno-belih propušta zbog povrede. Reč je o posledicama jačeg udarca u rame, tokom prijateljske utakmice sa Fuenlabradom odigrane nedavno pod otvorenin nebom.

Zbog lečanja ga nije bilo ni na Superkupu AdmiralBet ABA lige, na kom je Partizan u finalu iznenađujuće poražen od podgvoričke ekipe SC Derbi. Krilni košarkaš crno-belih trebalo bi, ipak, da bude spreman za meč sa Mornarom, 2. oktobra u prvom kolu regionalnog takmičenja u kom Partizan brani trofej. 

Već tri dana posle toga dolazi i startna utakmica i Evroligi, protiv Makabija iz Tel Aviva. No, prvo treba tempirati formu u Atini, protiv turskog Efesa u subotu, na turniru na kom učestvuju još domaći Panatinaikos i nemački Bajern.