Vesti iz košarke

Amerikanci za četiri sekunde nadoknadili "-4" i izborili produžetak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 13:33
Amerikanci za četiri sekunde nadoknadili "-4" i izborili produžetak Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Neverovatnu utakmicu gledali smo u Manili u borbi za treće mesto na Mundobasketu. Kanada je posle dodatnih pet minuta pobedila SAD 127:118 i osvojila prvu medalju na velikim takmičenjima, a Amerikanci su, mora se priznati, najveći gubitnici šampionata, uz naravno favorizovanu Francusku koja je takmičenje završila već u prvoj rundi.

Selekcija SAD je pre meča sa Kanadom izgubila dva meča, od Litvanije u drugoj fazi i Nemačke u polufinalu, a treći poraz usledio je pošto su se dva puta vraćali, ali nisu uspevali da "nokautiraju" rivala.

Prvo su u četvrtoj četvrtini za tili čas stigli "-10" i poveli, a potom opet dozvolili Kanađanima da njihov poslednji napad u regularnom delu utakmice počne sa zaostatkom od dva poseda, odnosno "-4".

 

 

Dosta smušeno je delovao napad SAD, pre svega zbog sjajne odbrane Kanade, ali su bronzani napravili grešku i faulirali Mikel Bridžis je prvo slobodno bacanje ubacio, da bi drugo promašio, posle čega je skroz sa strane uhvatio loptu, izvukao se u ćošak i pogodio za tri poena.

Delovalo je da Kanađani neće imati snage da se vrate posle ovako izgubljenog trećeg mesta, ali su vrlo brzo pokazali da su mentalno stabilni, uništivši Amerikance u dodatnih pet minuta.