Vesti iz košarke

Pešić pred finale SP: Nemci i mi pokazali najviše, zasluženo se borimo za titulu, a ključ je u jakoj odbrani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 15:55
Pešić pred finale SP: Nemci i mi pokazali najviše, zasluženo se borimo za titulu, a ključ je u jakoj odbrani MN Press

Košarkaši Srbije i Nemačke najviše su pokazali na ovom Mundobasketu i sasvim se zasluženo nalaze u finalu u kojem će se u nedelju od 14.40 časova boriti za zlatnu medalju, kaže selektor "orlova" Svetislav Pešić.

Pre početka Svetskog prvenstva malo je ko verovao da će se baš ove dve ekipe boriti za titulu šampiona, ali iskusni stručnjak naglašava da za njega to nije iznenađenje.

"Nemačka nije izgubila nijednu utakmicu na ovom šampionatu, pobedili su Sjedinjene Američke Države i to treba da se ima na umu u svakom trenutku. Oni su uz nas pokazali najviše na ovom takmičenju i zasluženo su u finalu, ali za mene to nije  izneneđanje jer sam i mislio da će se oni naći u borbni za titulum. Poznajem tu ekipu, trenera, igrače i znam koliko mogu", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je najavio veliku borbu u finalu i još jednom ponovio da će glavna odlika njegovog tima biti jaka odbrana, kao što je to bio slučaj i do sada.

"Ključ pobede je u jakoj odbrani. Do sada smo pokazali da umemo da igramo na taj način i iz jake odbrane da kreiramo kvalitetan napad. Nemci su fizički jači od nas i višu su nego naši igrači, ali imamo mi naše kvalitete koje ćemo se truditi da iskoristimo", rekeo je Pešić.