Vesti iz košarke

Čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije, poštujemo to: Stiv Ker pohvalio partiju "orlova" u četvrtfinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 17:41
Čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije, poštujemo to: Stiv Ker pohvalio partiju "orlova" u četvrtfinalu Tanjug/AP Photo

Nekoliko sati posle dominacije košarkaške reprezentacije Srbije protiv Litvanije i plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, na parket su izašli poenteri iz Sjedinjenih Američkih Država i "ošašavili" Italiju. 

"Azuri" se nisu videli 40 minuta, dok je protivnik pokazao zbog čega mu je i pre početka turnira stavljen na glavu oreol prvog favorita za osvajanje zlatne medalje na Mundobasketu. 

 

 

"Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defanzivna utakmica od početka prvenstva i trebaće nam još dva takva meča da osvojimo turnir. Izgubili smo prošli meč i uvek želite da odgovorite na poraz takmičarski. Kada igrate sa takvom energijom i kada tako delite lopte to je infetivno i postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća moguća košarka. Već pet nedelja zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kada je blizu štale i to su sada naši momci. Momci znaju šta sledi i siguran sam da će biti još bolji u narednim mečevima", opisno je objasnio selektor Stiv Ker. 

 

 

Na pitanje o Srbiji, trener Golden Stejt Voriorsa je priznao da se preko posrednika interesovao kako su "orlovi" izgledali protiv ekipe, koja je njih dobila pre nekoliko dana. 

"Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj... Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru"