Nikola Jokić

Stigao novi presek FIBA pred Mundobasket: Srbija pala na listi favorita, Italija ispred "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 19:09
Stigao novi presek FIBA pred Mundobasket: Srbija pala na listi favorita, Italija ispred "orlova" Guliver

Objavljena je nova lista favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u košarci, koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra. Prema proceni FIBA, Srbija je deveta na listi favorita i u odnosu na prethodni presek, pala je za jedno mesto.

"Orlove" je prestigla Italija, selekcija koja je savladala ekipu Svetislava Pešića na nedavno održanom Akropolis Kupu u Atini, gde je došla i do pobedničkog postolja.

Uspeh Azura "katapultirao" ih je za pet pozicija i prema mišljenju FIBA, dželat "orlova" sa Evropskog prvenstva biće bliži medalji na Mundobasketu, a evo i zašto. 

"Nikola Jokić nije dostupan ovog leta, bilo koja druga ekipa bi bez najboljeg igrača pala u top 10 listi, ali ne i Srbija. Jer još uvek imaju pouzdanog Bogdana Bogdanovića spremnog da preuzme, kao što je i učinio u prvoj utakmici po povratku sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija u pobedi nad Grčkom.

Tu je i Nikola Milutinov, Marko Gudurić može da zatrpa svakoga sa preko 20 poena, a oni imaju veliku dubinu sa mnogo momaka koji se raduju većoj ulozi u odsustvu Jokića i Vasilija Micića ovog leta. Malo je reći da su favoriti u grupi, ali su zadržali sećanje na 2019. i 2022. godinu, gde se njihovi dobri nastupi u grupnoj fazi nisu preneli u dobru košarku u eliminacionoj fazi", opisala je FIBA reprezentaciju Srbije.
 

 

 

Ispred Srbije su SAD, Francuska, Australija, Slovenija, Nemačka, Španija, Kanada i Italija, dok su ispod selekcije poput Dominikanske Republike, Finske, Litvanije i drugih...

Podsetimo, Srbija se nalazi u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, a prvi meć odigraće protiv azijske selekcije 26. avgusta.