Nikola Jokić

Jokić "razočarao" Melouna, ali od trenera dobio "lanac": Amerikanac još jednom pokazao koliko ceni Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 09:48
Jokić "razočarao" Melouna, ali od trenera dobio "lanac": Amerikanac još jednom pokazao koliko ceni Srbina Tanjug/AP Photo

Nikola Jokić nije po običaju bio najbolji strelac utakmice u redovima svog Denvera, možda i zato što ga je višak faulova jedno vreme držao na klupi, ali je i te kako doprineo novoj pobedi nad Majamijem, za vođstvo od 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

Imao je malo manje poena od Erona Gordona (24:27) i nije izdominirao u asistencijama kako on to ume (4), pa mu 12 skokova nisu bili dovoljni za još jedan u moru trostrukih duplih učinaka u najvažnijim statističkim kolonama u impozantnoj karijeri "preko bare".

"Jokić nas je razočarao, nije imao tripl-dabl", rekao je trener Majk Meloun za centra srpske reprezentacije, dok je naglas u svlačionici listao i komentarisao zaključne pojedinačne brojke svakog od njegovih izabranika tokom "brejka" u Floridi.

Naravno, to je bila samo šala američkog stručnjaka, jer da je drugačije ne bi mu odmah iza toga stavio oko vrata težak "lanac", tradicionalnu prenosnu klupsku nagradu za najboljeg među najboljima u izboru Denverove struke. 

Uostalom, teško da ima nekoga ko ne zna za specifičnu relaciju Melouna i Jokića, toliko posebnu da je umeo da dođe u Srbiju i iznenadi svog miljenika u njegovom rodnom Somboru.