Nikola Jokić

Jokić za Arenu pred finalni duel: Majami je inteligentan tim, ali nemamo čega da se plašimo

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

07.06.2023 21:07
Jokić za Arenu pred finalni duel: Majami je inteligentan tim, ali nemamo čega da se plašimo TV Arena sport

Večeras od 02.30 (TV Arena 1 Premium) očekuje nas treći duel finalne serije NBA lige između Majamija i Denvera.

Nagetsi su pobedili u prvom meču, ali su u drugom na svom terenu poraženi, te je rezultat sada izjednačen - 1:1.

Najbolji pojedinac Denvera, Nikola Jokić, je za gledaoce TV Arena sport izneo svoje utiske nakon druge utakmice i istakao u čemu je bio problem u igri njegovot tima:

"Kažu zalaganje, ali nekako u finalu to ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Otvorili su utakmicu serijom 10:2. Vratili smo se u jednom momentu, imali smo seriju 21:6. Imali smo kontrolu do poslednje četvrtine gde su oni napravili seriju 15:2. Ja volim da kažem da je košarka igra tih serija gde jedna ekipa uvek ima momentum, pogađa više otvorene šuteve ili bilo šta. Pokušaćemo da imamo kraće periode te loše igre i da na neki način zaustavimo te njihove serije", počeo je Jokić, pa se osvrnuo na igru Majamija:

"Može da se kaže da su malo drugačije igrali zonu gde su stavili Džimija Batlera na Džamala Mareja, ali i mi se nešto pitamo. Ne pitaju se oni sve, tako da mi moramo da budemo mnogo bolji u detaljima u bloku, trčanju u napadu, igranje brže košarke. Njima možda odgovara ta igra na 100 poena, mi ipak volimo na malo više. Uradili su neke detalje, stvarno su inteligentna ekipa kad pogledate kako brane i čoveka i zonu, stvarno znaju šta hoće da urade na tom delu terena i zato su jako teška ekipa za pobediti je. Oni su najbolja šuterska ekipa u plej-ofu, ali imali su previše tih otvorenih šuteva gde je bilo manjka komunikacije između nas. Dešavalo se da naša dva igrača čuvaju jednog i njihov najbolji šuter ostane sam u korneru, što zovu najlakši šut u igri. Moramo da smanjimo greške u komunikaciji i da probamo da budemo tamo na njihovom šutu", istakao je Jokić.

Jedan američki komentator je izjavio kako je Nikola Jokić jedini košarkaš na svetu koji može da pogodi iz bukvalno svake pozicije:

"Te 'pogačice', to je ostalo još od Dekija Milojevića i kada sam došao ovde radio sam na tim šutevima. Nije da... Nije da imam sreće. Hvala na lepim rečima, ali ja samo pokušavam da igram i iskoristim sve što mogu".

Za kraj, izneo je svoja očekivanja pred naredni duel:

"Nemamo čega da se plašimo, igrali smo verovatno u boljim i glasnijim halama i arenama. Naš cilj je da pobedimo sledeću utakmicu, kao što je to bio cilj i u prošloj", podvukao je Jokić.