NBA

Finale NBA lige na TV Arena sport: Nikola Jokić i Nagetsi jure brejk u Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 12:05
Finale NBA lige na TV Arena sport: Nikola Jokić i Nagetsi jure brejk u Majamiju Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

U trećoj utakmici velikog finala NBA lige sastaće se Denver i Majami. Susret je na programu od 02:30 časa, a meč iz Floride možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Uprkos nešto slabijem izdanju u poslednjoj četvrtini, prva utakmica protekla je u poptunoj dominaciji Denvera, da bi drugi meč pripao Majamiju, koji je do brejka u Koloradu stigao posle bolje igre u završnici meča. Rezultat u seriji je trenutno 1:1, a naredna dva meča će se odigrati na Floridi.

Imala je ekipa Majka Melouna izgledne šanse da slavi i u drugom meču serije i da susret u Majamiju dočeka u daleko boljem raspoloženju. Nikola Jokić pružio je još jednu partiju za pamćenje, postigavši 41 poen uz solidne procente šuta iz igre, ali je nedostajala podrška ostatka tima, a u prilog toj činjenici ide podatak da je kompletna prva petorka postigla isti broj poena koliko i srpski as.

Ipak, u samom finišu susreta Nagetsi su povezali "konce" u svojoj igri. Sa tri vezane trojke prišli su na svega posed zaostatka, da bi Džamal Marej uz zvuk sirene promašio produžetak sa distance, za veliku pobedu i slavlje gostiju iz Floride - 111:108.

 

 

Iako im mnogi nisu davali šanse u finalu, ekipa Erika Spolstre pokazala je da ima kvaliteta da se nosi sa glavnim konkurentom za osvajanje prstena. Poput njihovog večerašnjeg rivala, Majami takođe ima duboku klupu, gde svakog trenutka mogu da iskoče igrači poput Kajla Laurija, Dankana Robinsona, koji je imao veliki uticaj u prošlom meču, i naravno, Kevina Lava

Iskusni veteran dobio je priliku na prošlom susretu, gde je, između ostalog, imao zadatak da čuva Jokića, ostavivši više prostora Adebaju pod košem da pazi na Erona Gordona, što je osim zone 2-2-1 i sjajne šuterske večeri Hita sa distance (17/35) verovatno i odigralo ključnu ulogu u pobedi Majamija. 

Gejb Vinsent je bio najefikasniji u taboru gostujuće ekipe sa 23 poena, Bem Adebajo i Džimi Batler su postigli po 21, dok je pomenuti Jokić predvodio listu strelaca Denvera sa 41 poenom, uz 11 skokova, četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se savlada napadački potenta ekipa poput Majamija.