Nikola Jokić

Meloun ukazao na probleme Nagetsa pred treći meč: Loša komunikacija u odbrani i zona Majamija nas dotukla u Denveru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 11:40
Meloun ukazao na probleme Nagetsa pred treći meč: Loša komunikacija u odbrani i zona Majamija nas dotukla u Denveru Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denvera i Majamija sastaju se večeras (02:30, Arena 1 Premium) u trećoj utakmici velikog NBA finala, a utiske pred ovaj meč sumirao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Strateg ekipe iz Kolorada bio je vidno nezadovoljan zalaganjem svog tima u odbrani, čak i u prvoj utakmici koju su Nagetsi uspeli da dobiju, pa je u najavi narednog duela ukazao na segmente igre koje treba popraviti.

"Ono što možemo bolje je da budemo mnogo više disciplinovaniji u smislu plana igre, ko bi trebalo koga da čuva. Svi propusti koji se dese su nedostatak komunikacije... Previše je primera bilo u drugom meču, mnogo za NBA finale, gde imate igrače koji greše zbog nedostatka komunikacije", rekao je Meloun.

Fokus je na angažovanoj igri u odbrani i disciplini.

"Svaki taj snimak je o disciplini. Gde nam je disciplina, bilo da je u pitanju taktika, bilo da je pojedinačno ili je u pitanju odbrana bez prekršaja, gde god da je potrebna - pokazao sam im 17 snimaka na kojima je 40 primljenih poena u drugoj utakmici. Za mene, to je šokantno".

Napadački ritam Nagetsa bio je jako loš u poslednjim četvrtinama obe utakmice.

"Video sam nedostatak komunikacije i discipline. Igrali su zonu na nama ne samo u poslednjoj deonici i bilo smo ok sa tim... Želimo da igramo brzo, a oni žele sporije. Majami igra 2-2-1 pritisak u zoni. Mi igramo suviše sporo da bismo pokušali da napadnemo to, što nas dovodi do čestih situacija da šutiramo sa istekom napada", zaključio je Meloun.

Rezultat u seriji je trenutno 1:1, pošto je Majami slavio u prethodnom duelu. Naredna dva meča odigraće se na Floridi, pa se potom serija ponovo seli u Denver.