Nikola Jokić

Kada vidim koliko je Srba u svetu, Jokić oduševljen podrškom sa tribina u velikom finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 08:50
Kada vidim koliko je Srba u svetu, Jokić oduševljen podrškom sa tribina u velikom finalu Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Košarkaš Denvera Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije pred treću utakmicu velikog NBA finala protiv Majamija, koja se igra večeras na Floridi od 02:30 časa uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Rezultat u seriji je trenutno 1:1. Ekipa iz Kolorada slavila je u prvom okršaju, da bi nakon pada forme u poslednjoj četvrtini, izgubila drugi susret, pa će u Majamiju biti pred imperativom pobede. 

Na konferenciji za medije as Nagetsa odgovarao je na brojna pitanja novinara, a jedno od njih bilo je vezano za srpske navijače, koji u velikom broju uživo prate finalnu seriju i bodre svog reprezentativca. Jokić ne krije da mu pažnja sunarodnika itekako prija.

"Navijači stvarno dolaze na utakmice, donose srpske zastave, skandiraju moje ime i razgovaraju sa mnom na mom jeziku. Mislim da je to stvarno kul. Kada vidim koliko je Srba u svetu i kako i dalje dolaze i donose zastave i navijaju za mene... To je zaista lepo. Lepo je igrati pred njima. I mislim da je to stvarno kul", rekao je Nikola.
 


Novinare je zanimalo odakle mu inspiracija za ono što radi na parketu, kao i da li prati ostale sportove.

"Samo igram košarku, nemam inspiraciju od drugih igrača mogu da im se divim i poštujem, ali to su drugi sportovi i ma koliko bilo super da ih upoznam nisu mi inspiracija", podvukao je Jokić.

Osvrnuo se na kvalitete rivala, ali i na detalje koje treba promeniti u odbrani u nastavku serije.

"Pobedili su nas prošlu utakmicu, gde su stvarno bili bolji od nas. Nadam se da ćemo za ovu utakmicu da popravimo komunikaciju na terenu najviše i da ćemo biti mnogo bolji defanzivno, a samim tim ako napravimo nekoliko odbrana zaredom, imaćemo prilike da trčimo malo više u napadu, da ubrzamo igru što će nam pomoći", rekao je srpski as.