Nikola Jokić

Batler najavio formulu za Denver: "Trojke", "trojke" i samo "trojke"...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 09:15
Batler najavio formulu za Denver: "Trojke", "trojke" i samo "trojke"... Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Majami je izgubio od Denvera prvi meč finalne serije za šampionsko prstenje u NBA ligi, a pre sutrašnji drugi (ponedeljak, 2.00, TV Arena Premium 1) nada se da će "trojkaše" tima ruka bolje služiti, a samim tim bi po njima trebalo da stigne bolji rezultat.

Zvezda tima Džimi Batler ovog puta nije govorio o Nikoli Jokiću i kako mora ceo tim da ga zaustavlja već je na neki način pokušao da ohrabri saigrače "trojkaše".

"I dalje ću dodavati loptu saigračima i insistirati da šutiraju. Čak i da promaše deset zaredom, ako 11. put budu slobodni baciću im. Nikad šuteri neće biti razlog ako izgubimo. Uvek je u pitanju tim. Zato, samo šutirajte, ostatak ekipe biće uz vas. Potpuno sam na vašoj strani. Imate samo jedan posao, da šutirate", rekao je Batler.

Majami je od 39 šuteva sa distance ubacio 13. Gejb Vinsent je šutirao najpreciznije (10/5), isti procenat imao je i Kajrli Lauri (6/3), ali su podbacili Maks Strus, Dankan Robinson i Kodi Martin.

"Šutarajte. U situaciji u kojoj se nalazimo uveren sam da će nas krenuti šut. Kad imamo mnogo promašaja zaredom, ne bi bilo dobro da pokleknemo, jer će u jednom trenutku uslediti pogodak. Ovi momci su pokazali da su za to sposobni. Imali smo nekoliko puta otvorene šuteve. Osim toga, često nam se dešavalo da izgubimo posed, ali nije samo do nas. Nešto je i do Denvera, njegove sposobonosti i jačine. Zato ovom susretu moramo da pristupimo sa više tempe i da obratimo pažnju na detalje. Agresivan smo i napadački tim, ako ne dobijemo priliku da pucamo za tri ili sa linije slobodnih bacanja, onda ćemo morati da pronađemo alternativne načine", rekao je trener Majamija Erik Spolstra.