Nikola Jokić

Batler preuzeo odgovornost za poraz u Koloradu: Sve počinje od mene...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 09:50
Batler preuzeo odgovornost za poraz u Koloradu: Sve počinje od mene... Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Najbolji košarkaš Majamija Džimi Batller i njegov saigrač Gejb Vinsent sumirali su utiske posle poraza od Denvera (104:93) u prvoj utakmici velikog finala NBA lige.

Džimi Batler, koji je uz Nikolu Jokića bez sumnje jedan od najboljih igrača u ovom plej-ofu, nije imao najsrećnije veče protiv Nagetsa. Dugo se mučio da pronađe svoj ritam, a za 38 minuta postigao je svega 13 poena, što je jedan od vodećih uzroka poraza ekipe sa Floride.

"Osećali smo se odlično na terenu, ali smo promašili mnogo šuteva. Dobro smo se kretali i jednostavno smo izgubili utakmicu. Mislim da su oni bili fizički dominantni i moramo da se izjednačimo sa njima po tome jer su oni uradili svoj posao na domaćem terenu i bićemo spremni za sledeći meč, neke ćemo stvari raditi drugačije u utakmici broj dva."

Denver je bio bolji tim protekle noći.

"Šutirali smo mnogo sa polu distance i distance, oni su odlično čuvali obruč i nismo imali mnogo slobodnih bacanja i poena iz reketa, a to moraš da imaš jer sve što promašiš i ne uhvatiš završi kod njih i ne smemo to da dozvolimo. Moramo da budemo bolji, ja pogotovo", podvukao je Batler.

Na konferenciji za medije je potom govorio Gejb Vinsent, koji se pozabavio "problemom" nazvanim Nikola Jokić.

"To je MVP naše lige, talentovan je i normalno da će odraditi svoj posao kako treba i biti sjajan. Nama neće biti lako, pokušali smo da mu oduzmemo neke stvari i da ga napadnemo u reketu, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Vinsent.

Naredna utakmica Denvera i Majamija na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02:30 časa uz direktan prenos na TV Arena sport.