Nikola Jokić

Meloun o Jokiću: Slava ga nije promenila, njegov motiv je šampionski prsten

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 07:59
Meloun o Jokiću: Slava ga nije promenila, njegov motiv je šampionski prsten Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Denver Nagetsi se pripremaju za veliko finale NBA lige. Dok čekaju rasplet u Istočnoj konferenciji gde Majami ima prednost od 3:2 protiv Bostona i sutrašnji meč na svom parketu, trener Majk Meloun je na pres konferenciji govorio najviše o Nikoli Jokiću.

Nije krio koliko je ponosan na njega, kao košarkaša, jednog od najboljih na planeti i posebno kao čoveka. 

"Kod njega me me posebno fascinira što se nikada nije promenio. Gledam stalno kako slava utiče na ljude. Najveći broj se promeni, postanu nešto drugo. Ponekad zaborave ko su i odakle dolaze, ko im je pomogao na putu do zvezda. Ako izuzmemo košarku, kod Nikole volim što je ponosan mladi čovek, otac i suprug. Uprkos svim uspesima, MVP priznanjima, novcu i ostalim stvarima, on je i dalje isti čovek. To jako poštujem", rekao je Meloun.

Sve što je Jokić upio iz porodice pokazuje svakodnevno u ophiđenju prema poslu kojim se bavi i ljudima.

"Dugo sam u NBA ligi i to što Nikola radi je retkost. Za superzvezdu i poznatu ličnost uopšte. Nikola je ostao skroman, nesebičan. Vodi računa o svojim konjima, čovek je kakav je oduvek bio. Ne mogu da imam više poštovanja za njega kao čoveka".

Jokić je bio izabran sa 41. pozicije na NBA draftu dok je na televizijskom prenosu drafta išla reklama za Tako Bel.

"Osam godina sam proveo sa Nikolom na terenu i van njega. Nikada nisam od njega video da je pričao o tome što je draftovan sa 41. pozicije. Njegova percepcija je kako mu je neko ukazao šansu. Sa Nikolom ne gledate šta je bilo u prošlosti, već se okrećete ka budućim izazovima i kako da postanete najbolja verzija sebe. Na početku njegove karijere biti najbolja verzija sebe nije se krila u njegovim košarkaškim veštinama, već u sazrevanju, odrastanju, balansiranju svega što se dešava, suočavanju sa sudijama, ulasku u najbolju formu života, gubljenju kilograma... Kada su se sve te stvari desile, videli smo i rast koji beležimo tokom poslednjih pet godina".

Pred veliko finale Denver gleda u svog "Džokera", nekadašnje najveće zvezde se dive Srbinu.

"Ne mogu da pričam u Nikolino ime, ali kod njega nikada nisam osetio da je izbor sa 41. mesta bio motivirajući faktor da postane dvostruki uzastopni MVP ili neko ko beleži prosečno tripl-dabl u plej-ofu. Njega više ne motivišu individualne nagrade, već da postane šampion sveta. Istu motivaciju osećaju i svi ostali u klubu", zaključio je Meloun.