NBA

Boston nastavio da uzvraća udarce, Majami lako pao u Gardenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 07:55
Boston nastavio da uzvraća udarce, Majami lako pao u Gardenu Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Kad ih već nisu "pometlali", košarkaši Majamija osetili su kvalitet Boston Seltiksa koji su pobedom od 110:97 (35:20, 26:24, 29:28, 20:25) smanjili prednost rivala u finalnoj seriji Istočne konferencije na 3:2. Imaju Hitsi na svom terenu u nedelju treću meč loptu za ulazak u finale protiv Nikole Jokića i Denvera, ali moraće da odigraju mnogo bolje nego u prethodna dva duela.

Nikad se nijedna franšiza nije vratila posle 0:3, ali ako neko može da to prvi put učini jeste baš Boston. Posle početnih 4:4, Seltiksi su u svom TD Gardenu prosto zbrisali Majami. Sjajnom odbranom, dalekometnom paljbom i serijom od 17:2 stigli su do dvocifrene razlike, uvećavali su je tokom meča do maksimalnih plus 24, a onda su rezervisti Hitsa na kraju popravili utisak i rezultat.

Udarni kvartet Bostona Džejson Tejtum (21 poen, 6/1 za tri, 8 sk, 11 as), Džejlen Braun (21, 5/3 za tri), Derik Vajt (24, 8/6 za tri) i Markus Smart (23, 6/4 za tri, 5 ukr. lopti) pokazali su klasu, pogodili su 14 trojki iz 25 pokušaja i nagovestili da nemaju nameru da se predaju.

"Bili smo priterani uza zid, ali se ekipa drži zajedno i takmiči se na visokom niovu kako bi sebi dala šansu da ostane. Dok se igra ima nade", istakao je trener Bostona Džoe Mazula.

Sjajnom odbranom Boston je potpuno zaustavio Džimija Batlera koji je ubacio samo 14 poena (5 sk, 5 as), dok je centar Bem Adebajo postigao dva koša više uz osam skokova. Bez povređenog Gejba Vinsenta nisu imali ni dovoljno dobru organizaciju napada jer svoje veče nije imao ni Kajrli Lauri (5 poena). Na kraju su najefikasniji bili rezervisti Dankan Robisnon (18 poena, 9 as), Hajsmit (15) i Kejleb Martin (14).

"Mi uvek ostajemo pozitivni, znamo da možemo da pobedimo još jednom i uđemo u finale. Zatvorićemo seriju kod kuće", tvrdi najbolji igrač Majamija Džimi Batler.

U svakom slučaju, ako se serija ne završi u nedelju rano ujutru po našem vremenu, sedmi meč se igra u Bostonu 30. maja, dok finalna serija za titulu NBA lige počinje 1. juna. Denver čeka rivala, ako to bude Majami imaće prednost svog terena i započeće finale u Bol Areni, a ako Boston trijumfuje startuje se iz "TD Gardena".