NBA

Boston odbio "metlu", Tejtum nastavio seriju sa Majamijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 07:43
Boston odbio "metlu", Tejtum nastavio seriju sa Majamijem Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Boston je odbio "metlu", probudio se aktuelni branilac "Istoka" na polovini meča u Majamiju, sjajnom trećom četvrtinom uspeo da izbegne kraj i pobedom od 116:99 (23:29, 27:27, 38:23, 28:20) smanjio je prednost rivala na 3:1 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Odmoriće Nikola Jokić i igrači Denvera još malo do početka finala...

Izgleda su reči legenadrnog Irvina Medžika Džonsona "nije u DNK igrača 17-strukog šampiona NBA da odustane" podstakle igrače Bostona da se na poluvremenu pogledaju u oči i čvrsto reše da bar danas izbegnu kraj sezone.

"Samo smo pokušali da spasimo sezonu", rekao je as Bostona Džejson Tejtum i poveo je tim u sjajnu treću deonicu, seriju od 18:0, koju su dobili 38:23, pogodili čak sedam trojki i krenuli ka pobedi. 

"Nemamo prostora za relaks. Moramo da igramo na istom niovu i sa istim intenzitetom. Fokus je na narednom meču", istakao je trener Seltiksa Džoe Mazula.

Zaustavila je odbrana gostiju Džimija Batlera na 29 poena, uspela je da zatvori i reket, a pritom su se razigrali Džejlen Braun, Markus Smart, Derek Vajt i Grent Vilijams.

U istoriji NBA niko još nije uspeo da se vrati posle 0:3. Čak 150 puta su timovi pokušavali da naprave bum u sedam mečeva i nikome to još nije pošlo za rukom. Možda neće ni Bostonu, ali ako narendi meč dobiju u svom "Gardenu" pritisak će preći na stranu Majamija.

"Mi više nemamo opcija, pobeda ili smrt", jasan je Mazula.

Majami se nije preterano potresao zbog poraza.

"Uhvatili su nas večeras, odajemo im priznanje za to. Zasluženo su pobedili i mi moramo da se spremimo za drugu šansu u Bostonu. Još jedna pobeda nas vodi do cilja", rekao je trener Hitsa Erik Spolstra. 

Džejson Tejtum je sa 33 poena (šut 22/14, 9/4 za tri, 11 sk, 7 as) bio najefikasniji u Bostonu, a druga trojka na meču bila je njegova 220. u plej-ofu pa je preskočio na klupskoj listi Pola Pirsa. Braun je upisao 17, Vajt 16. Grent Vilijams 14, Horford 12, a Smart 11 poena.

Batler je ubacio 29 poena (21/9 šut, 9 sk, 5 as) u poraženom timu, Vinsent, koji je obnovio povredu, dodao je 17, Martin 16, a Adebajo 10 poena. Naredni meč je na programu 26. maja u Bostonu. Eventualni šesti meč se igra u Majamiju 28. maja, a eventualna majstorica 30. maja.