NBA

U Bostonu samokritični: Izneverili smo sve, možemo da upiremo prste, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 15:43
U Bostonu samokritični: Izneverili smo sve, možemo da upiremo prste, ali... Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Posle dva brejka Majamija u Bostonu, Džimi Batler i družina pobedili su Seltikse i u trećoj utakmici finalne serije Istočne konferencije. Ekipa sa Floride slavila je pred svojim navijačima 128:102 i sada joj samo jedna pobeda nedostaje za plasman u veliko finale, gde će najverovatnije odmeriti snage sa Denverom, koji ima ubedljivu prednost protiv LA Lejkersa.

Iako se mnogo očekivalo od Seltiksa na Floridi, Boston nikako nije uspeo da nametne svoj ritam. Procenti šuta su bili katastrofalni (39 odsto). Komunikacija u odbrani ispod svakog nivoa, a kada se pored lošeg odnosa prema igri, doda i poražavajuće izdanje Džejlena Brauna i Džejsona Tejtuma, jasno je da ekipa Džoa Mazule nije imala šta da traži u Majamiju.

Džejlen Braun igra daleko ispod svog nivoa protiv Majamija. U poslednja dva duela je šutirao 1/14 sa distance, dok je utakmicu na Floridi završio sa 12 poena (6/17 iz igre).

"Ne znam ni odakle da počnem. Osećam da smo izneverili navijače organizaciju i sebe. Svi mi. Možemo da upiremo prste, ali ovo je sramota, objektivno", samokritičan je bio Džejlen Braun.

 

 

Ni Džejson Tejtum se nije proslavio. Postigao je 14 poena (6/18) uz 10 skokova. Ali, još uvek ne gubi nadu, uprkos činjenici da se niko nikada nije vratio posle 0:3 u seriji.

"Zajedno smo u ovome i pokušaćemo da pronađemo prava rešenja u nastavku serije. Izbrisao sam Tviter na početku plej-ofa, tako da nisam video ništa ni dobro ni loše što se piše. Siguran sam da smo pobede najbolji, a posle poraza nismo dovoljno dobri. To nije važno, važna je svlačionica, saigrači, treneri…", podvukao je Džejson Tejtum.

Ipak, nakon susreta trener Bostona Džo Mazula preuzeo je odgovornost za poraz svoje ekipe, isticajući da nije dobro pripremio tim za seriju protiv Majamija. U prvi plan je istakao nemoć da napravi koheziju u svlačionici.