Nikola Jokić

Meloun se prisetio Jokićevih početaka: Imao je 135 kilograma, van forme, ko bi mogao da pretpostavi?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2023 10:55
Meloun se prisetio Jokićevih početaka: Imao je 135 kilograma, van forme, ko bi mogao da pretpostavi? Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Trener Denvera Majk Meloun blistao je posle pobede nad Lejkersima i plasmanom njegove ekipe u svoje prvo NBA finale. Trijumfom u Los Anđelesu, Nagetsi su došli do svoje četvrte pobede protiv "jezerdžija" u seriji i za titulu će se najverovatnije boriti sa Majamijem, koji vodi 3:0 protiv Bostona.

Nakon utakmice u Los Anđelesu, Meloun je u prvi plan istakao veliko zadovoljstvo zbog neverovatnog uspeha Nagetsa, a izdvojio je i koju reč o srpskom asu Nikoli Jokiću.

"Stalno pričam to, sve počinje verom u sebe. Možda je još važnije, verom jednih u druge. To je postojalo čitave sezone. Sredinom decembra smo zauzeli prvo mesto u Zapadnoj konferenciji i nismo ga ispuštali kroz sve uspone i padove. Pobediti Lejkerse, doći do prvog NBA finala u istoriji franšize i ostvariti prvu 'metlu' u istoriji Denvera, to zaista znači mnogo", počeo je Meloun.

Nametnulo se i pitanje o učinku Jokića, koji je upisao osmi tripl-dabl u plej-ofu, čime je nadmašio rekord Vilta Čemberlejna star 56 godina.

"Šta da vam kažem. Njegove brojke me ne iznenađuju. Za mene, on nije dokazao ništa. Zašto to kažem? Zato što sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada pokazuje svima da je 'stvaran'. Da je stvarno ono što radi. Da su MVP titule i triple-dabolovi stvarni. Pokazuje da su svi narativi blesavi. Jokić je sada prošao kroz tri plej-of serije gde beleži tripl-dabl u proseku. Jeste li ikad videli to? Dosta sa blesavim naslovima. Sjajan je igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje", jasan je trener Denvera.

 

 

Meloun se prisetio Jokićeve prve sezone u Letnjoj ligi, kada se momak iz Sombora još uvek privikao na život u Americi.

"Uvek se smejem se kada se setim njegove prve Letnje lige u Las Vegasu. Imao je preko 135 kilograma, bio je van forme… Mislim se, 'dečko je dobar igrač'. Nemojte da se šalimo, niko nije mogao pretpostaviti da će biti dvostruki uzastopni MVP i da će oboriti rekord Vilta Čemberlejna. Ako vam neko kaže drugačije, znajte da s**e! To govori o njegovoj posvećenosti i shvatanju da mora da radi napornije od drugih kako bi ispunio svoj potencijal. Ono što volim kod njega, to je da se nikad nije promenio. Slava, novac… Ništa ga nije promenilo. To je retkost u ovom poslu. Volim kakav je kao čovek, osoba, otac, suprug. On je sjajan predstavnik Denvera."

Upitan je da prokomentariše da li je Jokića pogodila što nije dobio treće MVP priznanje ove godine.

"Ne znam, jer ga nisam pitao, ali mislim da je ovo prva godina da ga je dotakla negativnost oko MVP trke. I ne mogu zbog toga da ga krivim. Iz noći u noć radi sjajno svoj posao i kritikovan je zbog toga. Mislim da postoji deo u njemu koji mu je govorio 'Napadaš moju igru'. Nije problem ako ti se ne sviđa. Glasaj za Embiida, odlično. Zasluženo je osvojio nagradu jer je sjajan igrač. Ali negativnost koja je postojala, mene je razbesnela i ne bi me iznenadilo ako je i njega", zaključio je Meloun.