NBA

Denver bogatiji za tri NCAA šampiona: Stigao prvoklasan defanzivac, Jokić dobio pomoć na centru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 19:00
Denver bogatiji za tri NCAA šampiona: Stigao prvoklasan defanzivac, Jokić dobio pomoć na centru Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Denver Nagetsi nastavili su da grade tim za predstojeću sezonu, a u redove aktuelnog prvaka NBA lige stigli su Brekston Ki i Džej Haf, nekadašnji šampioni NCAA lige sa Univerzitetom iz Virdžinije.

Brekston Ki je 26-godišnje krilo, 203 centimetara visine. U NBA ligi je igrao za Filadelfiju i Detroit, pre nego što je 2023. godine obukao dres Delavera i portorikanskog Vakeros de Bejmona, gde se takođe kratko zadržao. On je sa timom iz Kolorada potpisao dvosmerni ugovor, kako bi mogao da igra za Nagetse i u Razvojnoj ligi, a istu saradnju dogovorio je i njegov nekadašnji kolega sa koledža Džej Haf.

U pitanju je 25-godišnji košarkaš, koji je tokom Letnje lige igrao za Vašington. Visok je 216 centimetara i uz Diandrea Džordana biće pomoćno rešenje na centarskoj poziciji. Neko vreme igrao je i za LA Lejkerse, da bi se ubrzo vratio u Vizardse prošle sezone, kada je izabran za defanzivca "Dži" lige.

Kasnije je dobio poziv u prvi tim, gde se nije naročito naigrao, a između Lejkersa i Vizardsa sakupio je svega 11 utakmica u NBA ligi, gde je beležio pet poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Kako američki mediji prenose, u pitanju je košarkaš sa sjajnim defanzivnim sposobnostima, čemu svedoči podatak da je u Razvojnoj ligi postao igrač sa najvećim brojem blokada po utakmici, sa gotovo tri u proseku. Poređenja radi, iste brojke imao je defanzivac NBA lige Džeron Džekson Džunior.

Osim Kija i Hafa, Denver je ovog leta doveo još jednog NCAA šampiona, a u pitanju je Kolin Gilespi, koji je titulu u koledž košarci osvojio sa Viljanovom 2018. godine. Podsetimo, on je treće pojačanje Nagetsa ovog leta, a prethodno su stigli Džastin Holidej (198cm, bek), Hanter Tajson (203cm, krilo), Džejlen Piket (193cm, plejmejker) i Džulijan Strouter (201cm, krilo). Klub su napustili Džef Grin, Tomas Brajant i Brus Braun, koga će na poziciji pomoćnog kombo beka naslediti Redži Džekson, nekadašnji član LA Klipersa.