NBA

Zvezda NBA drafta jedva čeka početak sezone: Ovde igrači lete!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2023 19:00
Zvezda NBA drafta jedva čeka početak sezone: Ovde igrači lete! Tanjug/AP Photo/John Locher

Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Viktor Vembanjama odigrao je samo dve utakmice tokom Letnje lige za filijalu San Antonija, ali je i to bilo dovoljno da napravi poređenje evropske i "američke" košarke, budući da još uvek nije zaigrao na velikoj sceni NBA lige.

Francuski košarkaš igrao je prethodne sezone za Metropolitans, da bi ga tokom NBA drafta Sparsi izabrali kao prvog pika. Za ovu filijalu odigrao je dve utakmice do sada, u prvoj se nije proslavio, dok je u drugoj blistao sa 27 poena uz 12 skokova protiv Portlanda.

Ispostavilo se na kraju da će to biti njegova poslednja provera pred početak sezone u NBA ligi, pošto je ubrzo stigla naredba sa "vrha" da preskoči ostatak Letnje lige, kako ne bi rizikovao povredu, pa je slobodne dane iskoristio da za tamošnje medije napravi kratko poređenje evropske i američke košarke.

"Teren je u NBA otvoreniji. Igra se brzo, ali manje fizički. Dosta me fauliraju, ali ne previše. Ovde igrači samo lete, u Evropi se igra sa više kontakta. Ovde su sjajni sportisti, najbolji na svetu. Ima mnogo više talenta, ali sve ovo mi se sviđa", rekao je Vembanjama.

 

 

Vembanjama je tokom dve utakmice u NBA ligi prosečno beležio 18 poena, 10 skokova, 1.5 asistencija i četiri blokade.