NBA

Vembanjama iskren posle debija za Sparse: Nisam znao šta radim na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 09:59
Vembanjama iskren posle debija za Sparse: Nisam znao šta radim na terenu Tanjug/AP Photo/John Locher

Košarkaši San Antonija savladli su Šarlot 76:68 u utakmici Letnje NBA lige, a prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, Viktor Vembanjama debitovao je u dresu Sparsa sa devet postignutih poena.

Mladi Francuz je na tom susretu uspeo da uhvati osam lopti i pet puta blokira protivničke igrače, ali kako sam kaže, još to nije ni približno onome što on misli da može da uradi.

"Bio je to specijalan trenutak za mene. Baš je 'kul' prvi put u životu obući drs Sparsa i to predstavlja veliku čast za mene. Uopšteno gledano zadovoljan sam pobedom, jer je to idealan način da se obeleži debi. Međutim, s druge strane, da budem potpuno iskren, nisma baš znao šta radim na terenu, ali dobro, to iskustvo će mi mnogo značiti", rekao je Francuz.

Vembanjama priznaje da još nije imao dovoljno vremena da upozna ekipu i adaptira se na sve ono što ga očekuje u najjačoj košarkapkoj ligi na svetu.

"Potreno mi je vreme da se bolje upoznam sa saigračima i shvatim način na koji funkcioniše tim i igra. Moram još mnogo da radim, kako na fizičkom tako i na mentalnom planu da bih mogao da odgovorim svim obavezama koje iziskuje igranje u NBA ligi", nagalsio je novi košarkaš San Antonija.