Nikola Jokić

Počinje Denverova era: Jokićev tim najveći favorit i da naredne sezone osvoji NBA ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 11:09
Počinje Denverova era: Jokićev tim najveći favorit i da naredne sezone osvoji NBA ligu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera najveći su favoriti da se i naredne godine okite titulom najbolje ekipe u NBA ligi, prenose američki mediji predviđanja najjačih tamošnji kladionica.

Nagetsi su u velikom finalu najkvalitetnije košarkaške lige na svetu savladali Majami 4:1 i prvi put u istoriji franšize osvojili šampionski prsten, a ključnu ulogu u tom uspehu imao je srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Rođeni Somboraca nije dobio MVP nagradu za celu sezonu, mada su mnogi skloni tvrdnjama da je zaslužio da ona bude u njegovom vlasništvu i treću godinu u nizu, ali je zato proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Centar Denvera je toliko dominantan, pogotovo kad pored sebe ima raspoloženog Džamala Mareja, da bukmejkeri već sada predviđaju da bi ekipa iz Kolorada mogla da bude šampion i naredne sezone.

Prema tim predviđanjima odmah nakon Denvera se nalaze ekipe Bostona, Milvokija i Finiksa, ali naravno, treba videti kako će se ekipe projačati za narednu sezonu koja će takođe ekskluzivno biti prenošena smao na kanalima TV Arena sport.