NBA

Jokić i Marej su neverovatan tandem, Denver nas je ugurao u reket: Trener Majamija locirao uzroke novog poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 12:10
Jokić i Marej su neverovatan tandem, Denver nas je ugurao u reket: Trener Majamija locirao uzroke novog poraza Tanjug/AP Photo

Košarkaši Majamija ponovo kaskaju za Denverom u velikom finalu NBA lige, pošto su posle prve izgubili i treću utakmicu sa Deneverom - 94:109, a trener Erik Spolstra u razgovoru sa NBA TV locirao je uzroke poraza u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu.

U analizi dešavanja na domaćem parketu krenuo je od još jedne impresivne partije Nikole Jokića i sjajne podrške koju je dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu imao od Džamala Mareja. 

"U finalu jednostavno morate da očekujete igrače sa elitnim talentom, a Jokić i Marej to jesu. Neverovatan su tandem i sjajno odgovaraju jedan drugome. Jedan od njih može postići poene na razne načine, a drugi može uključi ceo tim u utakmicu", istakao je Spolstra. 

Prema njegovim rečima, Majami je pao i na fizičkom planu, u odnosu na tim iz Kolorada. 

"Oni su nas prosto ugurali u reket. Nisu ni morali da šutiraju trojke i da šire teren. Fizički smo potučeni, izgubili smo lopte koje su 50:50, lopte u vazduhu, lopte na parketu. A kada gubimo te stvari, onda gubimo i naš timski identitet. To onda utiče na ostatak utakmice. Nije ovo nikakav izgovor. Već smo više puta pokazali da možemo da pobeđujemo na različite načine", zaključio je Spolstra.