Nikola Jokić

Nikola Jokić posle brejka u Majamiju: Hvala Srbiji što me prati, imali smo sjajno veče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 07:58
Nikola Jokić posle brejka u Majamiju: Hvala Srbiji što me prati, imali smo sjajno veče Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Nikola Jokić pružio je još jednu utakmicu za pamćenje u finalu NBA lige, u kojoj su njegovi Denver Nagetsi pobedili Majami Hit 109:94 i poveli u seriji na 2:1. 

Srpski as zabeležio je istorijski tripl-dabl učinak, postigavši 32 poena, uz 21 skok i 10 asistencija. Momak iz Sombora na taj način postao je prvi košarkaš u istoriji NBA lige da je imao skor 30/20/10 u velikom finalu.

"Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali malo nekih nesporazuma, ali generalno komunikacija u igri nam je bila na visokom nivou i zato mislim da smo pobedili", sumirao je utiske Nikola Jokić posle utakmice.

Na pitanje novinarke ESPN-a koliko mu znači što je rekordom ispisao nove stranice NBA lige, centar Denvera je odgovorio:

"Da budem iskren i ne toliko, ali drago mi je što smo pobedili. Oni su nas dobili u našoj Areni i nismo želeli da odemo na 1:2", poručio je Jokić u svom stilu.
 


Na konferenciji za medije potom je govorio o učinku ostalih saigrača, a naročito Džamala Mareja, kome je prvom pošlo za rukom da u NBA finalu veže tri utakmice sa minimum 10 asistencija.

"On je naš lider, imao je fenomenalno veče i samo smo se trudili da ga pratimo na terenu. Imamo dobru hemiju, zajedno smo već neko vreme, pa i ne čudi naša dobra komunikacija na parketu. Međutim, nije samo on dao veliki doprinos. Kristijan Braun je imao fenomenalnu utakmicu, Brus Braun takođe, Džef Grin je odigrao odlično... Ovo je timski uspeh i kao što sam rekao pred početak serije, Denver Nagetsi moraju da pobede Majami, a ne Nikola i Džamal."

Nikola Jokić je zatim dobio pitanje na srpskom jeziku od novinara RTS-a, koji mu je čestitao na pobedi i preneo da je čitava Srbija bila budna i gledala ga dok piše istoriju. Evo šta je Nikola imao da kaže tome.

"I ja sam dobio puno poruka da su svi budni i da svi gledaju, hvala im mnogo. Što se meča tiče, ovo je bila bitna utakmica za nas, samim tim što smo vratili brejk koji su napravili u Denveru. Imali smo kontrolu od kada smo poveli i nismo ispuštali prednost. Igrači sa klupe su igrali sjajno i oni su nam doneli pobedu", zaključio je Nikola Jokić.