Nikola Jokić

Marej odbrusio Jokićevim kritičarima: Ne ume da skače, ne želi da poentira kažete?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 11:05
Marej odbrusio Jokićevim kritičarima: Ne ume da skače, ne želi da poentira kažete? Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Košarkaši Denvera napravili su brejk u Majamiju i poveli sa 2:1 u finalu NBA lige. Tim iz Kolorada slavio je 109:94 na krilima Nikole Jokića i Džamala Mareja, koji su završili utakmicu sa po tripl-dabl učinkom.

To je ujedno prvi put u istoriji lige da su dva igrača imala po tripl-dabl učinak u finalu. Marej je imao 34 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija, dok je Jokić završio meč sa 32 poena, 21 uhvaćenom loptom i 10 asistencija.

Posle meča utiske su sabrala oba igrača, Jokić je govorio u superlativu o Mareju, dok je raspoloženi Kanađanin takođe imao reči hvale za srpskog centra. 

"On čini da sve što radi izgleda tako lako. Završi utakmicu sa 21 skokom, a svi samo govore da ne može da skoči, jak je, bori se sa svima na terenu. Ubaci 30 poena, ljudi kažu da ne želi da postiže poene, on postigne 32 uz 10 asistencija."

 

 

Osvrnuo se i na Jokićevu košarkašku inteligenciju.

"On ima izvanredan osećaj za šut, njegova slobodna bacanja, njegova kreativnost, dodavanja bez gledanja, njegova košarkaška inteligencija, on je jedan poseban, poseban košarkaš", rekao je Marej.

Treća utakmica finala igra se 10. juna od 02:30 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.