NBA

Džimi Batler: Jokić je sjajan igrač, najbitnije je sprečiti ga da razigra ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 10:55
Džimi Batler: Jokić je sjajan igrač, najbitnije je sprečiti ga da razigra ekipu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majami je u gostima savladao Denver 111:108 i na taj način izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige.

Jedan od najboljih u redovima Hitsa bio je Džimi Batler. On je imao učinak od 21 poen, četiri skoka i devet asistencija. Međutim, istakao je da je ključ pobede bio u "zatvaranju" Nikole Jokića:

"Nikog od nas nije briga šta ko misli, toliko smo fokusirano na ono što radimo i ono što jesmo kao grupa, na to se oslanjamo. Pogađali ili promašivali, bićemo ono što jesmo. Nije nas briga ni za kog drugog, tako je bilo cele sezone i to neće da se promeni", rekao je Batler na konferenciji za medije.

 

 

U redovima Denvera najbolji je bio Nikola Jokić koji je imao 41 poena i 11 skokova, ali je imao više izgubljenih lopti (5) nego asistencija (4). Batler je naveo da su igrači Majamija sprečili Jokića da bude kreator igre svog tima:

"Pritisak na loptu, vraćanje u odbranu, lov na svaku loptu koja je ničija, ometanje svakog dodavanja ili šuta... Jokić je izvrstan igrač, neverovatno asistira i zna da postiže poene, kao što je to sinoć uradio. Međutim, kada mu oduzmemo loptu, stvara nam se prostor za kontru. To moramo uvek da radimo", objasnio je Batler.

Treća utakmica serije na programu je 8. juna s početkom u 02:30 uz direktan prenos na TV Arena sport.