NBA

Prvi čovek NBA lige najavio oštre sankcije: Morantu preti 25 utakmica suspenzije?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 13:42
Prvi čovek NBA lige najavio oštre sankcije: Morantu preti 25 utakmica suspenzije? Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Komesar NBA lige Adam Silver odredio je kaznu za košarkaša Memfisa Dža Moranta, koji je u proteklih mesec dana upao u žižu javnosti zbog niza skandala počinjenih van terena.

Podsetimo, zvezda Grizlisa nekoliko puta je objavljivala snimke sa pištoljem u rukama. Najpre je mahao vatrenim oružjem u jednom noćnom klubu u Denveru, a onda je ponovio prestup pre samo nekoliko nedelja, dok se vozio u kolima sa prijateljem.

Klub ga je tada kaznio zbog nedoličnog ponašanja, kao i NBA liga, koja je, prema svemu sudeći, spremila nove sankcije...

"Uzeli smo u obzir igračevu istoriju, kao i ozbiljnost incidenta. Posle sakupljenih dokaza mogli bismo već sada da objavimo kaznu, ali bi to bilo nepošteno prema finalistima takmičenja", rekao je Silver i dodao:

"Uostalom, Morantova sezona je ionako završena, klub ga je suspendovao na neodređeno, pa ništa ne menja ako objavu pomerimo za nekoliko sedmica ili makar dok se ne završi finale", izjavio je prvi čovek NBA lige.
 

 

 

Morant je najpre u martu suspendovan na osam utakmica, pošto se na društvenim mrežama hvalio kako maše pištoljem u jednom striptiz baru u Denveru, da bi nakon toga temperamentni košarkaš ponovio incident, zbog čega će vrlo verovatno propustiti 25 utakmica naredne sezone, pišu američki mediji.