NBA

Morant ponovo mahao pištoljem: NBA liga prikuplja podatke, preti mu još jedna suspenzija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 19:00
Morant ponovo mahao pištoljem: NBA liga prikuplja podatke, preti mu još jedna suspenzija Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Memfisa Dža Morant ponovo se našao u centru pažnje, nakon što je ranije ove godine dobio suspenziju kluba zbog mahanja pištoljem u jednom noćnom baru u Americi.

Naime, kako navode tamošnji mediji as Grizlisa upao je ponovo u žižu javnosti, pošto se na društvenim mrežama pojavio video snimak na kome se vidi kako plejmejker u kolima maše vatrenim oružjem.

Prema navodima čelnika Memfisa, zvezdi Grizlisa preti još jedna suspenzija, ali tek nakon što se prikupe dodatne informacije. Ostalo je sporno da li je video snimak napravljen ranije, pa je tek sad isplivao u javnost ili je u pitanju još jedan infantilni akt mladog košarkaša (23).
 

 

 


Iz NBA lige je navedeno da se radi na prikupljanju dodatnih informacija.

"Svesni smo objave na društvenim mrežama u vezi sa Dža Morentom i u toku je prikupljanje dodatnih informacija", izjavio je portparol NBA Majk Bras.

Morant je u martu bio suspendovan na osam utakmica u NBA ligi, nakon što je mahao pištoljem u noćnom klubu posle utakmice sa Denverom. Istragom je tada utvrđeno da je Morant pod dejstvom alkohola držao vatreno oružje, ali nije dokazano da je pištolj njegov.

Posle svoje istrage, policija u Koloradu je zaključila da nema razloga da optuži Moranta za krivično delo, nakon što je ispitala okolnosti sa snimka. Suspenzija je tada Moranta koštala 669.000 dolara plate, a rekao je da je tokom pauze išao na savetovanje.

Memfis je eliminisan u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige od Los Anđeles Lejkersa.