NBA

Dža Morant uputio izvinjenje: Žao mi je zbog svega, znate kakav je moj posao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 17:37
Dža Morant uputio izvinjenje: Žao mi je zbog svega, znate kakav je moj posao Tanjug/AP Photo/Brandon Dill)

Košarkaš Memfisa Dža Morant (23) izvinio se javnosti zbog ispada koje je napravio početkom meseca u Denveru. Zvezda Grizlisa i dvostruki Ol-star igrač, suspendovan je početkom marta, kada je na internetu osvanuo snimak u kom je Morant u vidno alkoholisanom stanju, mahao pištoljem u jednom noćnom baru u Denveru. 

Uz to, talenovani bek se tereti da je u istom izlasku, kasnije u toku večeri ušao u verbalni sukob sa jednim momkom na ulici, gde mu je navodno pretio i pištoljem. NBA liga reagovala je suspenzijom na osam utakmica, a temperamentni košarkaš je završio i na savetovanju.

 

 

Posle dve nedelje odsustva, Morant se vratio na teren u meču sa Hjustonom, a sada je rešio da se izvini javnosti za sve što se dogodilo u Koloradu.

"Očigledno mi je bilo potrebno to vreme da napredujem, da mentalno uđem u neku bolju fazu. To je proces koji i dalje traje, za mene je to kontinuiran proces. Bio sam tamo dve nedelje, ali to ne znači da sam u potpunosti dobro. To je nešto što za mene i dalje traje i iz čega još uvek pokušavam da izađem. Žao mi je zbog svega", rekao je Morant i dodao: "Znate kakav je moj posao. Moram biti odgovorniji, pametniji. Ne želim više da prouzrokujem probleme", aludirajući na kaznu koju je dobio zbog mahanja oružjem.

Franšiza iz Tenesija prošle sezone potpisala je petogodišnji ugovor sa Morantom u vrednosti od 231 milion dolara.