NBA

NBA liga ne prašta tako lako: Dža Morant suspendovan na osam utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 21:43
NBA liga ne prašta tako lako: Dža Morant suspendovan na osam utakmica Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

NBA liga suspendovala je košarkaša Memfisa Dža Moranta (23) na osam utakmica bez novčane nadoknade zbog niza prekršaja koje je počinio van terena.

Morant je najpre optužen da je napao mladića i da mu je pretio pištoljem, da bi zatim nosio isto vatreno oružje u jedan noćni klub, a da nevolja po Amerikankca bude veća, taj momenat zabeležio je na svom instagram profilu.

Zbog nepriličnog ponašanja van terena, mladi as Grizlisa naišao je na veliku osudu javnosti, što je privuklo pažnju NBA lige, koja je nakon nekoliko dana razmatranja odlučila da sankcioniše najboljeg igrača Memfisa.

 

 

Plejmejker nije igrao još od susreta sa Denverom početkom meseca, a poslednjih pet utakmica propustio je pošto je bio na savetovanju na  Floridi. Prema najavama američkih medija, odradiće još tri meča suspenzije, gde će u važnim utakmicama za što bolji plasman u plej-ofu, propustiti duele sa Majamijem, San Antonijom i Golden stejtom, dok će se na teren vratiti 21. marta protiv Dalasa.

Memfis je drugi na Zapadnoj konferenciji iza Denvera sa skorom 41-26. Što se njegovog učinka na terenu tiče, on je i ove sezone najbolji pojedinac u Grizlisima, gde u proseku beleži 27 poena, šest skokova i osam asistencija po utakmici.