NBA

Nikola Jović spreman za okršaj sa imenjakom: Titula je naša, očekujemo da osvojimo finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 17:48
Nikola Jović spreman za okršaj sa imenjakom: Titula je naša, očekujemo da osvojimo finale Guliver/AP Photo/Wilfredo Lee

Sezona u NBA ligi koja je oborila sve rekorde po gledanosti, polako se bliži kraju. U igri za prsten ostale su dve ekipe, a na radost svih navijača iz Srbije, za šampionsku titulu boriće Nikola Jokić i Nikola Jović, koji će uz Vlatka Čančara iz Slovenije, predstavljati ovaj deo Evrope.

Na jednoj strani nalazi se dvostruki MVP lige, lider Nagetsa i jedan od najboljih igrača današnjice, a sa druge mladi Nikola Jović, koji je letos stigao u Majami. Dobrim partijama talentovani košarkaš zavredneo je poverenje Erika Spolstre, pa je od trenera Hita dobio šansu u plej-ofu, a ostaje pitanje hoće li upisati minute protiv Jokića, koji je poput svog imenjaka, stigao na najveću košarkašku pozornicu sveta iz Mege, gde je takođe svojeveremeno nastupao i Vlatko Čančar iz Denvera.

"Zaista nije mala stvar da iz jednog tako malog kluba kao što je Mega da se trojica igrača iz različitih generacija nađu u finalu najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja. To samo pokuzaju kakav rad i to u kontinuitetu Mega ima sa mladim igračima i koliko se ulaže u njih“, rekao je Nikola Jović i dodao:

"Veoma sam želeo da odem u NBA. To mi se ostvarilo posle samo nekoliko godina provedenih u Megi, a u mojoj ruki sezoni sam čak dospeo u finale i to je nešto o čemu sam mogao samo da maštam“,

Majami gaji velike ambicije u finalu.

"Ove sezone prošli smo kroz mnogo toga. Pokazali smo da možemo mnogo i sa razlogom smo tu gde jesmo. Denver je sjajna ekipa, neće biti lako, ali mi verujemo u to što radimo i očekujemo da osvojimo ovo finale“, podvukao je košarkaš Majamija.

Finalna serija Nagetsa i Hita počinje večeras od 02:30 časova uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.