NBA

Džimi se vratio i vodio Majami do nove pobede: Niksi gube u seriji, Jović na parketu 54 sekunde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 08:37
Džimi se vratio i vodio Majami do nove pobede: Niksi gube u seriji, Jović na parketu 54 sekunde Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Košarkaši Majamija pobedili su Njujork 105:86 u trećoj utakmici druge runde plej-ofa Istočne konferencije i poveli sa 2:1 u seriji. Srpski košarkaš, a ujedno i član ekipe sa Floride Nikola Jović, dobio je i šansu da zaigra u plej-ofu NBA lige, ali nije imao mnogo vremena da se adaptira na terenu, pošto je u igri proveo svega 54 sekunde. 

Trener Erik Spolstra nije želeo ništa da rizikuje protiv Niksa, imao je skraćenu rotaciju tokom većeg dela susreta i mahom se oslanjao na učinak svoje prve petorke, koju je i ovog puta predvodio Džimi Batler. Amerikanac je propustio prošli meč zbog povrede, kada su Niksi uspeli da izjednače u seriji, a sada se našao u konkurenciji i odmah ostavio svoj "pečat" na parketu, gde je postigao 28 poena.
 

 

 

On je ujedno bio i najefikasniji na utakmici. Veliku pomoć imao je u Marku Štrusu, koji je postigao 19 poena, Bam Adebajo je dodao 17, dok se u taboru Niksa istakao Džejlen Branson sa 20 poena, šest skokova i osam uhvaćenih lopti. 

Četvrta utakmica serije na programu je 9. maja u 01:30 po našem vremenu.