Nikola Jokić

"Kralj" predaje krunu, Lebron završava karijeru? Finala konferencija mi nisu zanimljiva...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2023 11:49
"Kralj" predaje krunu, Lebron završava karijeru? Finala konferencija mi nisu zanimljiva... AP Photo/Ashley Landis

Nekoliko sati po završetku meča Denvera i Lejkersa u Los Anđelesu, u kom su Nagetsi slavili 113:111 i obezbedili plasman u finale NBA lige, američki mediji objavili su vest da će Lebron Džejms verovatno okončati bogatu karijeru ovog leta.

Zvezda "jezerdžija" i dalje je pod ugovorom sa Lejkersima, ali s obzirom da mu je skoro 40 godina, pitanje je hoći li ostati u NBA ligi i 21. sezonu. Podsetimo, Džejms je nedavno govorio i da će sačekati sa odlukom o penziji, bar dok mu se sin Brodi ne pridruži na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta.

"Pred Lebronom je period vaganja. Nije sigurno hoće li Džejms ostati u taboru Lejkersa kada počne nova sezona ili će razmatrati odlazak u penziju. Preostale su mu još dve godine ugovora i u igri je 97 miliona dolara. Ali, serija protiv Denvera je sve promenila.", saopštili su iz "Bleacher reporta".

 

 

Lebron Džejms ima važeći ugovor sa Lejkersima do juna 2025. godine, ali ima mogućnost da napusti klub na kraju naredne sezone.

"Volim da igram, da se takmičim, najvažnije mi je da sam dostupan, prisutan na terenu i u svlačionici. Bila je ovo vrlo izazovna sezona za mene i za klub. Ne mogu da kažem da je sezona bila uspešna, jer u ovoj fazi karijere ne igram ni za šta drugo nego za titulu", rekao je Džejms na konferenciji za medije.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice osvojio je četiri titule u kaijeri, dok je ukupno 10 puta igrao u finalu NBA lige.

"Nije mi interes da igram finale Konferencije. To sam igrao već mnogo puta, nije zabavno ako ne uđeš u veliko finale. Videćemo šta će da bude, ne znam. Moram o puno toga da razmislim, da budem iskren, videću kako ću dalje sa košarkom. Moram da razmislim, da li želim da nastavim da igram", zaključio je Džejms, koji je pohvalno govorio i o učinku Nikole Jokića, a više o tome pročitajte u ovoj vesti.