Nikola Jokić

Medžik Džonson prepoznao novog šampiona: Jokić i Marej doneće Denveru titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 14:21
Medžik Džonson prepoznao novog šampiona: Jokić i Marej doneće Denveru titulu Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Zna vrlo dobro Irvin Medžik Džonson kako se osvajaju titule u NBA ligi. Osvojio ih je sa Lejkersima čak pet, a tri puta je bio najkorisniji igra tih finala. Znaju to i sadašnje vedete "jezerdžija" Lebron Džejms i Entoni Dejvis…

Ali, izgleda da protiv Denvera, koji u svojim redovima ima vanserijski tandem i još evidentno vrlo motivisan i raspoložen, ništa ne pomaže. Medžik nema dilemu posle treće utakmice finala Zapadne konferencije, prve odigrane u Kaliforniji, koju su Nagetsi dobili i poveli 3:0.

"Kada imate dva superstara kao što su Jokić i Marej da igraju na najvišem nivou u isto vreme, onda su oni nezaustavljivi. Ako tako nastave i u NBA finalu, Nagetsi će biti svetski šampioni", napisao je Džonson na svom Twitter nalogu.

 

 

Očigledno je i legendi Lejkersa jasno da će njegov tim samo uz pomoć magije da se vrati posle velikog minusa. Denver je u trećem meču pobedio 119:108 posle sjajnih rola, prvo Mareja u prvom poluvremenu, kada je postigao 30 poena, a zatim i Jokića, koji je briljirao u poslednjoj četvrtini.