Nikola Jokić

NBA liga na TV Arena sport: Jokić i Denver skidaju "skalp" Lejkersima u Los Anđelesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2023 22:09
NBA liga na TV Arena sport: Jokić i Denver skidaju "skalp" Lejkersima u Los Anđelesu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi odbranilu su domaći teren protiv Lejkersa i sa velikim samopuzdanjem gostuju "jezerdžijama" u Los Anđelesu, gde se večeras od 02:30 igra treća utakmica serije, uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Pred početak plej-ofa, malo ko je očekivao da vidi Lejkerse u finalu Zapada, naročito zbog činjenice da su veći deo sezone proveli u donjem delu tabele. Ali, Lebron Džejms i družina uhvatili su zalet u finišu ligaškog dela sezone, dokazali da nisu "za staro gvožđe", da bi u nastavku takmičenja preko Minesote, Memfisa i Golden stejta došli na prag NBA finala, ali im na putu do takvog scenarija stoji Nikola Jokić i njegovi Nagetsi.
 

 

 

Ekipa iz Kolorada opravdala je ulogu favorita u prve dve utakmice na svom terenu, gde je zadržala stopostotan učinak u plej-ofu sa svih osam pobeda. Ali, sada ih očekuje teško gostovanje u Los Anđelesu, gde su i Lejkersi zadržali status neporažene ekipe, sa sedam vezanih pobeda pred svojim navijačima.

Nagetsi su do sada ostvarili dve pobede na pet gostovanja u plej-ofu, a pored tog podatka, ekipi iz Kolorada ide na ruku statistika koja govori da timovi koji su u zaostatku od 0:2 u finalu Zapadu imaju tek šest pobeda u serijama, uz čak 56 poraza. 

Pored toga, Lejkersi će morati da pronađu način da zaustave Nikolu Jokića, koji je sa dva tripl-dabl učinka, bio jedan od ključnih igrača Nagetsa u ovoj seriji. U prvoj utakmici postigao je 34 poena, 21 skok i 14 asistencija, dok je u drugi meč završio sa 23 poena, 17 uhvaćenih lopti i 12 uspešnih dodavanja.

Sve utakmice NBA lige pratite na kanalima TV Arene sport.