Nikola Jokić

Nikola Jokić se igra i obara rekorde: Protiv Lejkersa ih je postavio nekoliko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 08:07
Nikola Jokić se igra i obara rekorde: Protiv Lejkersa ih je postavio nekoliko Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da pomera granice u NBA ligi i postavlja rekorde koje teško da će bilo ko uspeti da prestigne.

Centar Denvera je u noći između četvrtka i petka na drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije protiv LA Lejkersa ostvario novi "tripl-dabl" sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija i postao prvi igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je u plej-ofu vezao četiri meča na kojima je bio dvocifren u tri kolone, a da je pri tome postizao najmanje 20 poena.

 

 

Uz to, Somborac je na poslednjih šest utakmica ostvarivao "dabl-dabl" učinak sa prosečno ubačenih 33 poena, a samo na četvrtom meču četvrtfinala protiv Finiksa nije imao "tripl-dabl" učinak, jer je tada uz 53 postignuta poena i 11 asistencije uhvatio "samo" četiri lopte.

Izdanjem protiv Lejkersa u drugom meču polufinalne srije Nikola Jokić se probio na treće mesto večne liste igrača koji su na utakmicama plej-ofa ostvarivali "tripl-dabl" učinak, jer je ovo bio njegov 13. u karijeri, a ispred su samo Lebron Džejms sa 28 i Medžik Džonskon sa 30.

Takođe, Jokiću je ovo bio sedmi susret u ovosezonskom plej-ofu na kojem je bio dvocifren u tri kolone, baš koliko je imao i Vilt Čembrlen 1967. godine i reprezentativac Srbije je na dobrom putu da i taj rekrod sruši, a ne tako davno se mislilo da je to nemoguće.