Nikola Jokić

Nikola Jokić i "show time" protiv Lejkersa: Trojka koja je zaledila Dejvisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 11:39
Nikola Jokić i "show time" protiv Lejkersa: Trojka koja je zaledila Dejvisa TV Arena sport/ Screenshot

Košarkaši Denvera savladali su LA Lejkerse 132:126 i poveli 1:0 u finalu Zapadne konferencije, a Nikola Jokić završio je utakmicu sa "tripl-dabl" učinkom, postigavši 34 poena, uz 21 skok i 14 asistencija.

Time je oborio i nekoliko rekorda u NBA ligi, posle čega je američka javnost počela da dovodi MVP trofej Džoela Embida u pitanje, koji je nedavno sa Filadelfijom eliminisan iz takmičenja. 

Međutim, posebna pažnja se ipak posvećuje Nikoli Jokiću i njegovom učinku na utakmici protiv "jezerdžija", a kao poseban detalj izdvaja se neverovatna trojka srpskog centra preko ruke Entonija Dejvisa u finišu treće četvrtine. Sa svega tri sekunde do kraja napada, Jokić se podigao sa distance i iz teške situacije pogodio neverovatan šut, a kako je to izgledalo pogledajte u prilogu ispod:

Ipak, iako je ovom trojkom doneo Nagetsima solidnu prednost pred početak odlučujuće četvrtine (106:92), ekipa iz Los Anđelesa uspela je da uhvati priključak u nastavku utakmice i da u nekoliko navrata priđe na posed od izjednačenja, ali nije imala snage za preokret. Pobeda je na kraju ostala u Denveru, gde će za dva dana biti odigrana druga utakmica serije.

Susret je na programu u noći između četvrta i petka s početkom u 02:30 časa uz direktan prenos na TV Arena sport.