Nikola Jokić

Heroj Denvera nastavlja da pomera granice i obara rekorde u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 08:56
Heroj Denvera nastavlja da pomera granice i obara rekorde u NBA ligi Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Uprkos prednosti od 21. poena, košarkaši Denvera savladali su LA Lejkerse u neizvesnoj završnici pred svojim navijačama, gde se naročito istakao Nikola Jokić. Centar Nagetsa utakmicu je završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija, a pored tripl-dabl učinka, zabeležio je i nekoliko rekorda vrednih pomena.

Naime, on je postao prvi igrač u jednoj plej-of utakmici da je postigao više od 30 poena, 20 skokova i 10 uspešnih dodavanja, uz procenat šuta iz igre od 70 odsto, otkako se meri vreme za napad, odnosno od 1955. godine.

Takođe, postao je i prvi košarkaš u istoriji lige da je imao više od 10 skokova, pet asistencija i dve blokade u nekoj četvrtini utakmice u poslednjih 25 godina, uključujući plej-of i regularni deo sezone.

Jedini je košarkaš sa više plej-of utakmica na kojima je postigao bar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija, a uz to postao je i četvti igrač u ligi sa tri vezana meča u doigravanju gde je zabeležio tripl-dabl učinak.

Drugi utakmica finala Zapada na programu je u 02:30 u noći između četvrta i petka, a direktan prenos iz Denvera možete pratiti na Areni sport.