NBA

Smailagić o druženju sa Karijem i Grinom: Od njih sam naučio mnogo, poštovali su me jer dolazim sa Balkana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 19:20
Smailagić o druženju sa Karijem i Grinom: Od njih sam naučio mnogo, poštovali su me jer dolazim sa Balkana MN Press

Košarkaš Partizana i bivši član Golden stejta Alen Smailagić, dao je intervju za portal "Basket News", gde je govorio o brojnim temama, a najviše o periodu koji je proveo sa Voriorsima u San Francisku.

Momak iz Beograda počeo je karijeru u ekipi Beko iz Koteža, gde se zadržao šest sezona, pre nego što je 2018. godine otišao u Sjedinjene Američke Države. Tamo je u početku nosio dres razvojnog kluba Golden stejta, a nakon godinu dana dobio je poziv u prvi tim, gde je igrao sa imenima poput Stefa Karija, Drejmonda Grina, Kleja Tompsona...

"Bilo je sjajno igrati sa njima. Od njih sam naučio mnogo o košarci, o tome kako je živeti sam. Prvi put sam živeo sam tada. Tamo sam postao čovek. Tamo je sve bilo odlično. Ne mogu da kažem ništa loše za NBA ili Golden Stejt. Oni su mi bili i ostali su kao porodica“, rekao je Smailagić.

Krilni centar crno-belih vrlo brzo je zaslužio poštovanje NBA zvezdi, jer, kako kaže, dolazi sa Balkana.

"Najbolje sećam da se Drejmond, Stef i drugi nisu ponašali sa mnom kao da sam novajlija. Poštovali su me jer su znali da sam sa Balkana, a ja sam jedan od njih. U njihovim očima nisam bio običan novajlija. Oni su stvarno fini momci. Ne skaču vam na leđa i poštuju svakoga. Bilo je onih malih stvari kao što su početničke obaveze, ali mi to nismo ni uradili."

 

 

Drejmond Grin samo je temperamentan na terenu, dok je van njega "fin i dobar momak".

"Svi pričaju mnogo toga, ali za mene je on kao brat. Stvarno ga volim. Šta god da kaže ili uradi na terenu nije isto van terena jer je on zaista fin i dobar momak. Voli da pomaže ljudima, razgovara sa mladim igračima i pomaže da razviju svoju igru."

Alen Smailagić ne isključuje povratak na najveću košarkašku pozornicu sveta. Dodaje i da Partizan ima posebno mesto u njegovom srcu.

"Svaki mladi igrač ima san da se vrati u NBA. Videćemo šta će biti, ali ja i dalje želim da igram za Partizan. Partizan je moj glavni klub, volim ga. Volim navijače, navijači vole mene, a videćemo šta će biti."

Otkako je stigao među crno-bele, kvalitet njegove igre se povećao, a za to je zaslužan trener Željko Obradović.

"Isti sam igrač kakav sam bio i ranije, ali, svakako, poboljšao sam se moj mentalitet i košarkaški koeficijent inteligencije, posebno je na to uticao rad sa trenerom Obradovićem. On mi je pomogao da razumem košarku dublje i šire nego kada sam bio mlađi", zaključio je Smailagić.