NBA

Slovenac ponovo na meti kritika: Tim Hardavej "osuo paljbu" - Dončić nije lider Dalasa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 16:36
Slovenac ponovo na meti kritika: Tim Hardavej "osuo paljbu" - Dončić nije lider Dalasa! Tanjug/AP Photo/LM Otero

Očajna forma Dalasa otkako je u klub došao Kajri Irving, podigla je veliku buru u Teksasu. Navijači Maveriksa nezadovoljni su zalaganjem ekipe, koja bi uprkos ogromnim očekivanjima, mogla da ispadne iz igre za plej-in, a kao glavni krivac za loše rezultate okarakterisan je Luka Dončić.

Prema navodima američkih medija, privatni problemi Slovenca van terena, preneli su se i u svlačionicu, što je još više doprinelo lošoj hemiji u ekipi, koja je već imala problema da uspostavi balans u timu otkako je temperamenti Irving stigao u Dalas početkom februara.

Luka Dončić je nedavno i govorio o poteškoćama sa kojim se nosi u privatnom životu, posle čega je javnost počela sve više da sumnja u njegove liderske sposobnosti, a mišljenje navijača Maveriksa podelio je i legendarni NBA košarkaš i član "Kuće slavnih" Tim Hardavej Senior.

 

 

"Dalasu nedostaje lider, a Luka Dončić to nije! Nije ni Kajri Irving, a tu ulogu imao je Džejlen Branson, koji nije smeo da ode u Njujork. On se pokazao kao lider i u defanzivnim zadacima. Kada nešto kaže, to i uradi i to se često videlo na terenu. Dončić i Irving su komplementarni i dominantni košarkaši, sjajni skoreri, ali nisu lideri", rekao je Hardavej.

Od dolaska Irving u Dalas, Maveriksi su zabeležili devet pobeda i 16 poraza, posle čega su nastup u plej-of doveli u pitanje. Trenutno su 11. na Zapadu sa učinkom 38-42 koliko ima i Oklahoma, a da bi ostali u igri za plej-in, moraju da zabeleže obe pobede u preostala dva duela sa Čikagom i San Antoniom.