NBA

Plej-in NBA lige na TV Arena sport: Sakramento prekida crnu seriju u Nju Orleansu, koliko mogu Pelikansi bez Zajona Vilijamsona?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 16:43
Košarkaš Nju Orleansa AP Photo/Gerald Herbert
Košarkaš Nju Orleansa

Druga runda plej-in turnira na programu je večeras, kada ćemo saznati i poslednje učesnike Top 8 faze, a sastaju se Majami Hit i Čikago Bulsi (01:00, Arena 1 Premium), odnosno Nju Orleans Pelikansi i Sakramento Kingsi (03:00, Arena 1 Premium).

Prvi će na teren istrčati košarkaši Majamija i Čikaga, više o tom duelu možete pročitati u ovoj VESTI, dok ćemo se u ovom tekstu pozabaviti susretu Pelikansa i Kingsa.

Sudeći po rezultatima u regularnom toku sezone i međusobnim duelima sa Kingsima, pre povrede Zajona Vilijamsona, apsolutni favorit u Luizijani večeras bila bi ekipa iz Nju Orleansa. Ali, gubitkom svog najboljeg igrača, koji je blistavo veče sa LA Lejkersima završio sa povredom zadnje lože, epitet favorita, ipak, moramo prepustiti Sakramentu.

Nju Orleans pobedio je franšizu iz Kalifornije u svih pet duela ove sezone. I to bez veće muke. Iako su imali kadrovskih problema i skraćenu minutažu kod pojedinih nosioca igre, Pelikansi su uglavnom slavili u tim duelima sa više od 15 poena razlike u proseku. Ali, situacija je sada dosta drugačija...

Pored činjenice da su u poslednjem kolu regularnog toka sezone izgubili mesto u plej-ofu zbog poraza od Lejkersa, koji ih je ujedno i doveo na prag eliminacije posle još jedne pobede u plej-inu. Pelikansi su izgubili veliku uzdanicu u reketu. Brendon Ingram, inače "druga violina" ekipe, tek se pre dve utakmice vratio na parket posle dvomesečne pauze, dok je Si-Džej Mekalum nakon neverovatne serije u poslednjih sedam utakmica regularnog toka, upao u šutersku krizu i pitanje je kako će odgovoriti večerašnjem izazovu.
 

 

 

Nju Orleans tradicionalno ne igre najsjajnije kod kuće (18. u ligi), dok je Sakramento 13. najbolja gostujuća ekipa u takmičenju sa 22 pobede i 19 poraza na strani ove sezone. Najveći problem Pelikansa biće sigurno odbrana na perimetru. Sakramento je tim koji uzima veliki broj šuteva sa distance i imaju solidne procente (37 odsto) iza linije 7.24. Uz to, veliko je pitanje kako će zaustaviti Domantasa Sabonisa u reketu, sada kada je Jonas Valančijunas ostao sam pod košem. Dok je najveće, sigurno, da li će Ingram ponovo ući u svoj prepoznatljivi šuterski "mod" sa poludistance i hoće li Mekalum večeras preći lestvicu od 30 poena, koliko je beležio u finišu regularnog toka sezone.

To će najverovatniji biti presudan faktor u ovom duelu. Olakšavajuća okolnost po Pelikanse je što će Sakramento večeras nastupiti bez startera Kevina Hertera (povreda ramena) i prve uzdanice sa klupe Malika Monka (povreda kolena), inače, trečeg strelca ekipe. Dok, najviše pažnje treba posvetiti Dieronu Foksu, Kiganu Mareju i naravno, Domantasu Sabonisu, rekorderu Lige po broju tripl-dabl učinaka (26) ove sezone.

Jedno je sigurno, navijače u Luizijani i gledaoce kraj malih ekrana očekuje jedan uzbudljiv susret, sa gotovo izvesnim drugačijim raspletom od pređašnjih duela, imajući u obzir navedene okolnosti i naravno, težinu koja ova utakmica nosi, a da li će Pelikansi od sigurne rute ka plej-ofu, sa eventualnim, trećim porazom u nizu, završiti sezonu, saznaćemo večeras na Areni 1 Premium u ranim jutarnjim časovima.

Podsetimo, pobednik ovog duela će u prvom kolu plej-ofa odmeriti snage sa Boston Selktisima, koji su pred Denver Nagetsa, glavni favoriti za titulu.