NBA

Šarlot po meri Vase Micića - prijala mi je promena: Srbin govorio i o Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 12:52
Košarkaš Šarlota Vasilije Micić Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Košarkaš Šarlota Vasilije Micić

Srpski košarkaš Vasilije Micić prešao je ove zime iz Oklahome u Šarlot i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za Horetse, a prema njegovim rečima, promena sredine u NBA ligi mu je itekako prijala.

Zbog velike konkurenciji u Oklahomi, Micić nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa je ove zime trejdovan u Šarlot, gde je polako ali sigurno počeo da gradi sebi ime. U prvih nekoliko utakmica imao je zapažene učinke sa klupe, ali sinoć se nije proslavio protiv Milvokija (123:85), gde je za 16 minuta postigao svega dva poena (1/4) uz tri asistencije.

"Ovo nije bila baš najsjanija utakmica za mene. Težak je ritam, igrali smo protiv dobre i organizovane ekipe koja ponovo pretenduje za najviše ciljeve, ali sam generalno srećan promenom u mojoj karijeri i nadam se da će tako i ostati", rekao je Micić za RTS posle utakmice.

 

 

Bivši reprezentativac Srbije kaže da je pratio utakmice "orlova" protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Obe utakmice sam ispratio i mnogo mi je drago. Te utakmice su dosta nezahvalne za igranje, kad je u sred sezone. Mnogi igrači su umorni, mnogi imaju svoje lične poteškoće, ali svaka čast momcima na pristupu i na rezultatu. Presećan sam zbog rezultata", istakao je plej Hornetsa.

Upitan je i da li se čuje sa selektorom Svetislavom Pešićem i da li razgovaraju o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

"Svi smo mi na vezi i da je to svačija želja. Prvo mora da se završi sezona, da ostanemo zdravi i da takvi uđemo u pripreme. Ja se nadam da ćemo biti svi na okupu", rekao je nekadašnji najbolji košarkaš Evrope.