NBA

Dejanu Milojeviću u čast: Voriorsi se na poseban način sećaju preminulog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 09:59
Oproštaj od Dejana Milojevića na meču Juta - Oklahoma Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer
Oproštaj od Dejana Milojevića na meču Juta - Oklahoma

Čelnici Košarkaškog kluba Golden stejta su odlučili da se na poseban način oda počast nedavno preminulom članu stručnog štaba, Dejanu Milojeviću.

Naime, Voriorisi če do kraja sezone na dresovima, trenerkama i kompletnoj opremi nositi inicijale DM, a identičan logo će stajati na parketu "Čejs centra".

 

 

Dejan Milojević je preminuo prošle nedelje od posledica srčanog udara, a Košarkaški klub Mega na čijoj je klupi sedeo osam godina, odlučio je da svoju dvoranu nazove Trening centar "Dejan Milojević".

Od nekadašnjeg reprezentativca Srbije su se oprostitli i u Partizanu, koji su na meču protiv Mege odali počast nekadašnjem kapitenu, a isto su činili u podgoričkoj Budućnosti u kojoj je Milojevič nastupao kao igrač, a kasnije bio i trener.

Od preminulog asa oprostili su se mnogobrojni klubovi širom sveta, mečevi u NBA ligi i Evroligi su počinjali minutom ćutanja, a pokrenuta je i inicijativa da se MVP nagrada u AdmiralBet Aba ligi nazove po njemu.

 

 

Milojević je u Golden stejt došao 2021. godine i kao deo stručnog štaba ovog kluba je osvojio šampionski prsten u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu 2022. godine.