NBA

Prvo Morant, pa sad i Smart: Memfis ostao bez još jednog bitnog igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 19:15
Prvo Morant, pa sad i Smart: Memfis ostao bez još jednog bitnog igrača Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Posle informacija da će prva zvezda ekipe Dža Morant, propustiti ostatak sezone zbog operacije ramena, navijače Memfisa dočekala je još jedna loša vest. Markus Smart, momak koji je ove godine trebao da bude "udarna igla" sa Morantom, doživeo je povredu prsta desne ruke i pauziraće minimum šest nedelja.

Franšiza koja je pretrpela ozbiljne promene ovog leta u igračkom kadru, ostala je tako bez prave šanse da se domogne plej-ofa ove sezone, iako je minule godine završila regularni deo takmičenja na drugom mestu Zapada. Smart je bio važan igrač u rotaciji i pitanje je hoće li Memfis zadržati priključak za plej-in bez najvećeg pojačanja.
 

Prema navodima tamošnjih medija, u pitanju je ozbiljnija povreda, iako se nije tako mislilo u prvi mah. A, da peh po navijače Memfisa bude veći, povreda Smarta dogodila se samo dan kasnije kada su Grizlisi saznali da će Morant propustiti ostatak sezone zbog operacije ramena.

Smart se povredio tokom treće četvrtine utakmice sa Dalasom u utorak veče, a tokom ove sezone prosečno je beležio 15 poena uz četiri asistencije po meču.