NBA

Morant završio sezonu nakon devet odigranih mečeva: Sada nije u pitanju suspenzija, nego povreda ramena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 09:29
Dža Morant Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Dža Morant

Veliki peh za košarkaše Memfisa i njihovog najboljeg košarkaša Dža Moranta koji je doživeo težu povredu ramena i moraće da odsustvuje sa terena do kraja sezone.

Prvotimac Grizlija je u ovoj takmičarskoj godini odigrao svega devet utakmica, budući da je bio suspendovan sa 25 mečeva zbog pokazivanja oružja, a na tim susretima je bio fantastičan i u proseku imao učinak od 25 datih poena.

Morant se povredio u nedelju uveče tokom treninga, činilo se da je u pitanju samo lakši udarac, ali detaljnim lekarskim analizama je utvrđeno da je povreda teže prirode.

 

 

Nakon urađenog snimka magnentnom rezonancom ustanovljeno je da odlični košarkaš mora da ide na opreaciju povređenog ramena, a posle toga ga očekuje pauza do kraja sezone.

Dža Morant je u Memfis stigao pre pet sezone i od tada je odigrao 257 mečeva u regularnom delu sezone i na njima prosečno postizao 22,5 poena, sedam puta asistirao saigračima i imao po pet skokova.

Memfis trenutno zauzima 13. poziciju na tabeli Zapadne konferencije najjače košarkaške lige na svetu sa skorom od 13 pobeda i 23 poraza, a Morant im je u dosadašnjem delu sezone bio jedan od najboljih igrača.